Gitaar lessen

Gitaar lessen bij Muziek Centrum HoornGitaar.

De gitaar is natuurlijk niet meer weg te denken bij alle huidige muziekstromingen. Invloeden uit de klassieke muziek en vooral de Blues hebben geresulteerd in een enorm scala aan muziek stijlen. Vele popliedjes zijn ontstaan op de akoestische gitaar en later de electrische gitaar en inspireren miljoenen mensen over de hele wereld om ook gitaar te gaan spelen. Het is dan ook een van de populairste instrumenten ter wereld en terecht! Zowel akkoorden als solo’s, of een combinatie hiervan, je kunt met de gitaar alle kanten op en hij is makkelijk te vervoeren.

Docent: Mijn naam is George Vlaar, gitaardocent van beroep en sinds mei 2016 de gitaarleraar bij Muziek Centrum Hoorn. Tijdens de opleiding aan het conservatorium heb ik les gekregen in alle aspecten van het gitaarspelen in vooral jazz, pop en rock maar natuurlijk ook het in lesgeven zelf. Ervaring deed ik op in verschillende coverbands en tegenwoordig speel ik in een Journey tribute band in binnen- en buitenland. Bij mij kun je terecht voor gitaarles, electrische gitaarles en basgitaarles in de stijlen pop, rock, country, singer/songwriter en jazz voor zowel beginners als gevorderden.

Het lesprogramma houdt in dat we al heel snel met (pop)liedjes aan de slag gaan. Noten lezen hoeft nog niet. We spelen zoveel mogelijk de liedjes die je zelf aandraagt, maar ook nummers die ervoor zorgen dat je speltechnisch uitdaging vindt. Wil je auditie doen bij een band, bij het conservatorium of wil je leren improviseren, noten lezen of hulp bij het uitzoeken van repertoire of solo’s, ik kan je op weg helpen. Speel je al in een band en zou je een aantal tips willen van een ervaren muzikant over apparatuur, optreden en alles wat daarbij komt kijken neem dan gerust contact op.

Ook bij de aanschaf van een gitaar kan ik advies geven. Wat hierbij belangrijk is, is welke stijl je wilt gaan spelen of welke gitaar het beste klinkt zoals die van jouw gitaarheld. Bij een gitaar is bespeelbaarheid heel belangrijk maar lang niet alle gitaren zijn goed afgesteld. Dit hoeft geen bezwaar te zijn als je maar weet waar je op moet letten. Gitaar afstellen en onderhoud is ook iets waar ik gespecialiseerd in ben dus je bent bij Muziekcentrum Hoorn altijd verzekerd van een professioneel startpunt. Neem een kijkje op www.gitaarleskoggenland.jouwweb.nl of via facebook: vlaargitaar voor alle informatie.

 

Betalingssysteem:  per les, maand of met een 10 lessen-kaart.

Starten: wanneer het jou uitkomt, je kunt in principe vrijwel meteen beginnen.

Lesvorm: 30 minuten individueel of 30 minuten duoles.

Prijs: individueel les: € 16,-. Lessenkaart à 10 lessen € 150,- . Duoles € 10,- p.p.

Bandcoaching: in overleg.

Gitaar afstellen of onderhoud: in overleg.

 

Neem vrijblijvend contact op via ons contactformulier.